Hilton Garden Inn hotel Leiden in executieveiling

Het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt volgende maand online geveild via het online platform van BVA Auctions.

Een geschil tussen de kredietnemer en kredietverstrekker ligt aan de basis voor deze executieveiling. Volgens het Kadaster nam RNHB in 2021 de hypotheken op het pand (€20 mln) over van het toenmalige Syntrus Achmea REF, handelend namens een aantal pensioenfondsen.

Het hotel met een oppervlakte van 38.586 m2 telt 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant. Richard Dieteren van BVA Auctions noemt deze veiling uniek. “Dat een hotel als dit in zijn geheel onder de hamer gaat is toch wel bijzonder. Relatief kleinere hotels zien we toch sneller voorbijkomen, dan gevestigde grotere namen.”

Het hotel aan de Willem Einthovenstraat 3 in Oegstgeest wordt nu geëxploiteerd door het Hilton. Een nieuwe veilingkoper aanvaardt het registergoed onder de gestanddoening van de huidige huurovereenkomst. Of de veiling doorgaat op 11 juli is nog geen zekerheid. Mocht er een onderhandse bieding worden gedaan waarmee de hypotheekhouder en Hilton International Manager LLC akkoord gaan, dan komt de veiling te vervallen.

Savills coördineert de executieveiling van het hotel.

Scroll naar boven