HF koopt Villa Erica van Bibliotheek Hilversum

De Stichting Openbare Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum heeft de huidige locatie aan de ’s-Gravelandseweg 55 in Hilversum verkocht aan HF Vastgoedontwikkeling.

Villa Erica is in 1844 gebouwd als jongenskostschool en heeft later meerdere bestemmingen gehad. In 1889 kreeg de villa zijn huidige neorenaissance uiterlijk bij een verbouwing door architect Isaac Gosschalk. Hij gaf de villa de naam ‘Villa Erica’. De bibliotheek kocht de villa in 1932 voor ƒ 32.000. Het Kadaster meldt nu een koopsom van € 3,35 mln.

De verkoop vond bij inschrijving plaats. HF Vastgoedontwikkeling zal in de komende periode in samenspraak met de gemeente Hilversum plannen uitwerken voor de nieuwe fase van Villa Erica. De precieze invulling is nog niet bekend.

HF Vastgoedontwikkeling is een onafhankelijke projectontwikkelaar die zich richt op (binnen)stedelijke (her)ontwikkeling.

De bibliotheek zal in de zomer van 2025 een nieuwe locatie te betrekken, in winkelcentrum de Gooische Brink. De verhuizing is onderdeel van de vorming van het Mediaplein. Hierin werkt Bibliotheek Hilversum al nauw samen met Beeld & Geluid en Museum Hilversum om media toegankelijk te maken voor alle inwoners van de gemeente. De gemeente Hilversum richt daarvoor de Kerkbrink opnieuw in met verschillende culturele en maatschappelijke functies voor een breed publiek.

De Bibliotheek Hilversum is bij de verkoop van Villa Erica en bij de aankoop van de Gooische Brink geadviseerd door Redept.

Scroll naar boven