Het Ierse Smyth’s Toys opent winkel in Utrecht

Op 21 juli 2023 heeft de Ierse speelgoedketen Smyth’s Toys de deuren van een gloednieuwe superstore in het gebouw De Utrecht geopend, naast het centraal station.

Smyth’s Toys huurt deze ruimte van IEF Capital op basis van een langjarige huurovereenkomst. De speelgoedwinkel komt in het voormalige V&D complex, dat succesvol is herontwikkeld tot een gebouw met nieuwe winkels en hoogwaardige kantoorunits.

De door Smyth’s Toys gehuurde unit omvat zo’n 2.000 m² op stadsniveau en grenst aan het Hoog Catharijne winkelcentrum. Niet alleen is het pand gelegen nabij het grootste OV knooppunt in Nederland, maar het ligt ook op loopafstand van de historische oude binnenstad.

De Ierse speelgoedketen heeft al meer dan 200 winkels in Europa, waaronder in Ierland zelf, in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Momenteel is Smyth’s Toys bezig met de opening van meerdere grote speelgoedwinkels in Nederland, waaronder nu dus aan de Rijnkade in Utrecht.

Smyth’s Toys werd commercieel geadviseerd door AvenU Vastgoed en op juridisch gebied door HVG Law. BarentsKrans was de juridisch adviseur van IEF Capital.

Scroll naar boven