Herontwikkeling winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam

De gemeente Amsterdam en Hoorne Vastgoed tekenen een intentieovereenkomst over de herontwikkeling van winkelcentrum Reigersbos.

Hoorne Vastgoed is de eigenaar van het winkelcentrum Reigersbos dat 12.600 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 65 horeca- en winkelunits telt.

Er wordt vooral gekeken of de parkeerplaatsen voor het winkelcentrum in Amsterdam-Zuidoost verbeterd kunnen worden en of de huidige branchering in het winkelcentrum verbeterd kan worden. Hierbij wordt gedacht aan een mogelijke aanvulling van een supermarkt naast de huidige supermarkten Jumbo en Vomar. Ook is voldoende ruimte voor de weekmarkt een belangrijk punt.

Dirk de Jager: “Ik ben blij dat we in Hoorne een partner hebben gevonden die onze ambitie omarmt om winkelcentrum Reigersbos te ontwikkelen tot een vernieuwd winkelcentrum en hiermee een belangrijke bijdrage levert in de verbetering van Reigersbos. Ook met het oog op de forse groei van ons stadsdeel. Tot 2040 komen er 39.000 woningen bij. Een goed voorzieningenniveau, waaronder een modern winkelcentrum, hoort daarbij.”

Scroll naar boven