Herontwikkeling Berghaus Plaza in Amsterdam

Boelens de Gruyter en Round Hill Capital hebben een overeenkomst gesloten met BAM Wonen voor de realisatie  van Berghaus Plaza in Amsterdam-West.

Berghaus Plaza stamt uit 1964 en wordt momenteel volledig gesloopt, waarna het vanaf september duurzaam in de oorspronkelijke stijl wordt herbouwd en hernoemd wordt naar Berghaus. Het voormalige kantoorgebouw waar vroeger vooral modebedrijven zaten, wordt herontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werkconcept, dat naar verwachting in januari 2025 wordt opgeleverd. 

Er komen drie torens bovenop het gebouw. Twee van de torens bieden ruimte voor 288 nieuwe woningen, de andere toren biedt 21.600 m² aan kantoorruimte. 

Het nieuwe Berghaus maakt onderdeel uit van een groter plan, waar ook de naastgelegen panden Modrôme, OKU House en OKU Office onderdeel van uitmaken.

Naast aannemer BAM Wonen zijn de volgende partijen betrokken bij de herontwikkeling van Berghaus: MVSA Architecs en Heyligers architects (architecten), KCAP (landschapsontwerp), Van Rossum (constructeur), Nelissen (installatieadviseur en bouwfysica), DGMR (duurzaamheid), BBA (bouwkostenadviseur) en Eteck (WKO).

 

Scroll naar boven