HERMON Heritage koopt deel Concordiagebouw

Vastgoedontwikkelaar HERMON heeft in samenwerking met financier RAX Finance de aankoop van twee van de vier gebouwen van het iconische Concordiagebouw (10.000m2) in Utrecht afgerond. De verbouwing naar een hotel en short-stay accommodatie start al dit jaar.

HERMON is  gespecialiseerd in erfgoedbehoud en heeft ambitieuze plannen om het gebouw nieuw leven in te blazen en er een levendige bestemming van te maken. Het doel is om de architectonische schoonheid en historische elementen te behouden en tegelijkertijd moderne voorzieningen toe te voegen. RAX Finance, een vastgoedfinancier gespecialiseerd in ontwikkelings- en overbruggingsfinancieringen, heeft de aankoop van het object gefinancierd.

Het Concordiagebouw, gelegen aan Oudenoord 330-370, kent een rijke geschiedenis en bevindt zich op een strategische locatie nabij het centrum van Utrecht. Ooit diende het als kantoor voor levensverzekeringsmaatschappij Concordia, de verzekeringsmaatschappij van de katholieke arbeidersbeweging. Later is die opgegaan in Reaal Verzekeringen. Het gebouw heeft ook dienst gedaan als een van de schoollocaties van de Hogeschool Utrecht.

HERMON zal het centrale en monumentale deel van het Concordia gebouw herontwikkelen tot een hotel met 40 kamers en 88 shortstay-appartementen, die geëxploiteerd zullen gaan worden door Corporate Housing Factory. De flankerende niet-monumentale delen worden door ontwikkelaar BPD gesloopt en zullen plaats maken voor eengezinswoningen en appartementen.

Met deze ontwikkeling begint een nieuw hoofdstuk voor dit prominente erfgoed in de stad. De eerste bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting al in de herfst van dit jaar van start gaan.

Scroll naar boven