HEEMwonen en BAM verduurzamen 63 woningen in Kerkrade

BAM Wonen renoveert en verduurzaamt in opdracht van HEEMwonen 63 woningen aan de Feldbiss, Grauweck, Leyendecker, Sandberg en Senteweck in Kerkrade.

Frank Vos, directeur Bedrijfsvoering en Vastgoed bij HEEMwonen en Jeffry Savelkoul, commercieel directeur Zuid bij BAM Wonen, hebben hun handtekening gezet onder de realisatieovereenkomst. Het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de 48 eengezinswoningen en vijftien bungalowwoningen, zorgt ervoor dat de woningen nog minimaal dertig jaar verhuurd kunnen worden en passen binnen de duurzaamheidsambitie van HEEMwonen.  

Dit project is onderdeel van de meerjarige samenwerking tussen HEEMwonen en BAM Wonen. ‘We zijn blij met het vertrouwen dat we krijgen vanuit HEEMwonen. Hiermee continueren we de bouwstroom die in 2020 gestart is. Door het werken in een bouwstroom worden we als geheel voorspelbaar in tijd, kwaliteit en kosten’, aldus Savelkoul.

De energetische verbeteringen zijn vanuit het gedachtengoed van de trias energetica bepaald. De schil van de woningen wordt geïsoleerd. De nieuwe kunststofkozijnen worden voorzien van triple glas en de daken van pv-panelen. Ook worden nieuwe CO2-gestuurde, mechanische ventilatiesystemen geïnstalleerd. Na de renovatie hebben de woningen een minimaal energielabel A en voldoen ze weer aan de eisen van deze tijd.

De start van de werkzaamheden is in september 2022. BAM Wonen verwacht de woningen op te leveren in februari 2023.

Scroll naar boven