Hart van de Waalsprong in Nijmegen bereikt hoogste punt

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong viert het bereiken van het hoogste punt van winkelcentrum Donk en Elft.

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong is een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen.

Het Oranje Marieplein vormt het hart van het winkelgebied. Aan dit plein bevinden zich twee belangrijke trekkers van het winkelcentrum, de supermarkten AH-XL (full-service) en ALDI (discounter). Recent werd bekend dat ook HEMA, koffiebar Bairro Alto, Etos, Gall & Gall en Sound & Soul foodbar als huurders hebben getekend en intrek nemen in het eerste energieneutrale winkelcentrum in Nederland.

In Hart van de Waalsprong is energieneutraal winkelen de norm. De energie die nodig is voor het centrum wordt zoveel mogelijk ter plekke én duurzaam opgewekt. Het zonnedak op parkeerhuis Bliek biedt ruimte aan ruim 1.200 PV-panelen die het winkelcentrum en de wijkbewoners direct van groene stroom voorzien. De exploitatie van het zonnedak is in handen van de lokale energiecoöperatie Buren van Bliek. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het warmtenet van Vattenfall. 

Nieuwste wijk

Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Allardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand). Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 30 winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, water en groen en spannende stedelijke architectuur.

Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De eerste bewoners van Hart van de Waalsprong hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Naar verwachting zijn eind 2024 alle woningen en commerciële voorzieningen in Hart van de Waalsprong opgeleverd.

 

 

Scroll naar boven