Habion koopt 114 woningen in Beverwijk

Woningcorporatie Habion heeft het complex Nieuw Akerendam in Beverwijk met 114 woningen gekocht van Fonds Sluyterman van Loo.  

Nieuw Akerendam omvat 53 sociale huurwoningen, 61 huurwoningen in de vrije sector en 39 parkeerplaatsen. Nieuw Akerendam ligt in de wijk Vondelkwartier, tegen het centrum van Beverwijk aan. In de directe nabijheid zijn veel voorzieningen als winkels, een ziekenhuis, een huisartsen- en tandartsenpraktijk en een apotheek. Nieuw Akerendam ligt tegenover het NS trein- en busstation van Beverwijk.

Fonds Sluyterman van Loo, gevestigd op de buitenplaats Akerendam in Beverwijk, is een ouderenfonds dat het levensplezier van ouderen stimuleert door mee te betalen aan initiatieven voor kunst en verbinding. Dit doet het ouderenfonds in Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk.

Directeur Peter Boerenfijn van Habion: ‘De aankoop van Nieuw Akerendam in Beverwijk biedt ons voorts een uitgelezen kans op uitbreiding in een regio waar veel behoefte is aan goede huisvesting voor ouderen.’

Fonds Sluyterman van Loo werd bij de verkoop begeleid door Baker McKenzie. Habion werd bij de aankoop begeleid door Pillar Notariaat.

Scroll naar boven