Haagse Lannoy Toren uit jaren 60 duurzaam verbouwd

Woningcorporatie Hof Wonen en VORM knappen samen sociale huurwoningen op aan de Loevesteinlaan in Den Haag.

De 128 woningen worden energiezuiniger, comfortabeler en moderner. Dit zorgt voor meer woonplezier bij de bewoners en een sfeervolle toevoeging aan de omgeving.

In vijftien dagen wordt een volledige woning voorzien van onder andere kunststof kozijnen met triple glas, nieuwe installaties en waar nodig een nieuwe badkamer, toilet en/of keuken. Ook gaan de bewoners elektrisch koken. ‘Met deze renovatie en verduurzaming kunnen we betaalbare woningen beschikbaar houden, vertelt Timo Stoopman, hoofd initiatief en planontwikkeling bij VORM Renovatie.

Beter energielabel

Het dak en de gevels krijgen betere isolatie. Zo worden de woningen duurzamer en gaan van energielabel D/E naar A/B. De voor- en achtergevel van het woongebouw wordt volledig afgewerkt met steenstrips en vaste bloembakken. Er komt regelmaat in de ruimte tussen balkons en kozijnen. Dit zorgt voor een rustige uitstraling. Ook de entrees krijgen een frisse nieuwe look. Na de renovatie zijn de woningen beter geïsoleerd, gaan alle bewoners elektrisch koken en hebben sommige van hen een nieuwe badkamer, toilet en/of keuken. De renovatie start in augustus 2023 en duurt ongeveer twaalf maanden. De oplevering is naar verwachting in augustus 2024.

Scroll naar boven