Haag Wonen en BPD bouwen 900 woningen in Den Haag Zuidwest

Haag Wonen en gebiedsontwikkelaar BPD hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 900 woningen in het Haagse stadsdeel Zuidwest.

In de buurt Morgenstond – aan de Melis Stokelaan en in de Leggelostraat en de Denekampstraat – staat als eerste de sloop van 350 woningen op het programma. Deze worden vervangen door 900 sociale en middenhuurwoningen en koopwoningen in het betaalbare en hogere segment. Daarnaast gaat Haag Wonen 78 bestaande sociale huurwoningen in de Coevordenstraat duurzaam renoveren.

Bewoners, omwonenden, ondernemers en maatschappelijke organisaties worden actief in de plannen betrokken. Dat gebeurt via persoonlijke gesprekken en bijeenkomsten in de wijk. Binnenkort starten Haag Wonen en BPD, samen met de gemeente Den Haag, met de bredere participatie voor de Melis Stokelaan en de Leggelostraat.

Naast de twee lopende projecten in Morgenstond, verkennen Haag Wonen en BPD de komende periode mogelijkheden voor nieuwe gezamenlijke projecten in andere buurten van Zuidwest, zoals Moerwijk en Bouwlust.

Herontwikkeling Zuidwest

In 2021 zijn de eerste stappen naar samenwerking gezet tussen Haag Wonen en gebiedsontwikkelaar BPD. Patrick Joosen, regiodirecteur BPD: “Door de samenwerking tussen Haag Wonen en BPD kan een mix van huur- en koopwoningen gerealiseerd worden. Ook wil BPD langjarig betrokken blijven bij de wijk door middeldure huurwoningen op te nemen in haar eigen BPD-Woningfonds. Zodat gezinnen kunnen doorstromen in de wijk, jongeren er hun wooncarrière kunnen starten en ouderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het herontwikkelen van stadswijken is een integrale opgave. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid creëren we samen met Haag Wonen kansen voor een prettige, leefbare woonomgeving in Zuidwest.”

Scroll naar boven