G&S& start bouw van The CubeHouse op de Zuidas

Ontwikkelaar G&S& start deze week met de bouw van kantoorcomplex The CubeHouse aan de Amsterdamse Zuidas.

Met een oppervlakte van 16.360 m² wordt The CubeHouse het eerste hybride houten kantoorgebouw van het zakendistrict, dat verrijst op het laatste onontwikkelde terrein binnen het Mahler4-gebied. Het gebouw wordt naar verwachting eind 2025 opgeleverd.

BNP Paribas en Arcadis

Het opvallende ontwerp van het gerenommeerde New Yorkse architectenbureau SO-IL zal op de hoek van de Claude Debussylaan en de Parnassusweg kome te staan. The CubeHouse wordt het nieuwe hoofdkantoor van de grootse Europese bank BNP Paribas en de advies- en ingenieursorganisatie Arcadis. Het gebouw is verworven door Asr real estate voor het ASR Dutch Mobility Office Fund.

Bio-based

The CubeHouse bestaat voor 75 procent uit bio-based materiaal en de toepassing van circa 13.000 m³ hout draagt bij aan de opslag van maar liefst 9000 ton CO2. Duurzaamheid gaat hand in hand met energie-efficiëntie in The CubeHouse. Zonnepanelen geïntegreerd in het dak en de gevel genereren jaarlijks ruim 138.000 kWh, wat overeenkomt met 80 procent van het verwachte energiegebruik van het gebouw. Het hemelwater wordt op het dak opgevangen en opgeslagen, terwijl het grijswatersysteem regenwater benut voor het spoelen van toiletten en de irrigatie van de groene daktuin.

Daktuin

Naast de breathe spaces voor huurders, krijgt het kantoor een openbare daktuin. Dit wordt de groene oase van de Zuidas, die niet alleen een prachtig uitzicht biedt, maar die ook een rustige plek is om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.
G&S& heeft twintig jaar geleden in een consortium de eerste steen gelegd van het Mahler-gebied en heeft sindsdien onder andere de kenmerkende gebouwen Viñoly en UNStudio ontwikkeld. Met The CubeHouse voltooit G&S& het Mahler4-kavel en blijft de ontwikkelaar een drijvende kracht achter de voortdurende transformatie van het Amsterdamse zakendistrict.

Scroll naar boven