Grondovereenkomst voor Peperkliplocatie in Schiedam

De gemeente Schiedam en Ballast Nedam Development hebben een overeenkomst getekend voor de reservering van grond op de Peperkliplocatie voor project Hart van de Wijk.

Het Hart van de Wijk aan de Fahrenheitstraat/Celsiusstraat omvat een basisschool, sportzaal, circa 220 woningen, commerciële en maatschappelijke functies. De bouw zal vanaf eind 2025 in fasen plaatsvinden, zodat de school in gebruik kan blijven.

De gezamenlijke ambitie is namelijk om de locatie van openbare basisschool De Peperklip tot een multifunctionele plek om te vormen: met een nieuwe basisschool, sportzaal, kinderdagopvang, een maatschappelijk centrum en een plek voor welzijnsorganisaties (huisarts, fysio) zodat een ‘Hart van de Wijk’ ontstaat.

In december 2021 riep de gemeente Schiedam marktpartijen op zich aan te melden voor ontwikkeling van de Peperkliplocatie in Oost. Na een selectieprocedure kwam Ballast Nedam Development als beste naar voren. Op 20 oktober 2022 werd de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen gemeente, Stichting Primo Schiedam en de ontwikkelaar.

Scroll naar boven