Groep particuliere beleggers koopt De Groene Draeck in Amsterdam-Noord

Een consortium van particulieren heeft een bedrijfsverzamelgebouw aan het IJ in Amsterdam-Noord aangekocht.

Het gebouw De Groene Draeck aan de Grasweg werd in de jaren vijftig als scheepswerfhal gebouwd. Het bedrijfsverzamelgebouw is ongeveer 4.500 m² groot en staat op eigen grond. Volgens de kopers biedt het gebouw in de Buiksloterham op den duur een grote variëteit aan (her)ontwikkelings- en herpositioneringsmogelijkheden. Daarbij wordt gedacht aan transformatie van bedrijvigheid naar woningen.

Volgens Cushman & Wakefield was er veel belangstelling voor het pand, met name van ontwikkelaars. “Het pand is momenteel uitstekend verhuurd. En de combinatie van eigen grond en een brede bestemming maakt het tot een interessant object. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden, zien we ook in dit proces dat de liquiditeit van goede objecten op de juiste locaties sterk blijft”, aldus Roel Timmermans van Cushman & Wakefield. Samen met Renaldo Twewissen realiseerde hij deze transactie.

Verkoper werd bijgestaan door Cushman & Wakefield, Delissen Warners Belastingadviseurs en Berger Notariaat. Koper werd geadviseerd door Sarfaty Advocaten en HMK Notarissen.

 

 

Scroll naar boven