Groen licht voor 430 woningen in Overamstel

Vastgoedontwikkelaars Amvest en COD kunnen aan de slag met de bouw van The Dialogue, een duurzaam gebouw met 430 woningen, 42 zorgunits en 8000 m2 aan voorzieningen in de Amsterdamse wijk Overamstel. Het project wordt gerealiseerd aan de Wenckebachweg 144-148.

Er komen 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen aangevuld met horeca, een kleinschalige supermarkt en bedrijvigheid. Het Amvest Residential Core Fund wordt eigenaar van de huurwoningen in het middensegment. Woningcorporatie Lieven De Key neemt de sociale huurwoningen af. Op de begane grond komt ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening met 42 zorgunits voor mensen met dementie. Het Amvest Living & Care Fund wordt eigenaar van de zorgwoningen.

Stedelijk gebied

De bouw van The Dialogue maakt deel uit van de plannen van de gemeente Ouder-Amstel om het bedrijventerrein Amstel Businesspark Zuid te transformeren tot een eigentijds, stedelijk gebied: Werkstad OverAmstel. Op 24 november 2022 heeft de gemeenteraad van Ouder-Amstel het bestemmingsplan voor Wenckebachweg 144-148 vastgesteld. Afgelopen week is het vastgestelde bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Het nieuwe bestemmingsplan maakt de eerste permanente woningbouw mogelijk in Werkstad OverAmstel.

Omgevingsvergunning

Deelgebied Weespertrekvaart van Werkstad OverAmstel ligt binnen de A10 tegen het Bajeskwartier aan. Dit bedrijventerrein wordt getransformeerd naar gemengd woon-werkgebied. De ontwikkelcombinatie dient nu nog met gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel afspraken te maken over de inrichting van het openbaar gebied, voordat een omgevingsvergunning aangevraagd kan worden voor de realisatie van woongebouw The Dialogue.

Scroll naar boven