Greenport Rotterdam koopt zichtlocatie in havengebied

Greenport Rotterdam heeft het bedrijfsgebouw van de voormalige Botleks Stores, aan de Botlekweg 113-115 in Rotterdam, gekocht voor strategische uitbreiding.

Greenport Rotterdam is onderdeel van Landmark Europe en is ontstaan nadat in 2019 een voormalige scheepswerf van Damen Shiprepair in Pernis werd aangekocht.

Als onderdeel van de duurzaamheidsmissie wil Greenport Rotterdam het aangekochte bedrijfsgebouw hoogwaardig renoveren en moderniseren naar een one-stopshop en projectfaciliteit voor professionals uit de maritieme sector.

De start van de renovatiewerkzaamheden is gepland voor medio 2023. Het complex wordt na oplevering onder andere in gebruik genomen door Hebo Maritieme Services. Hebo is al gevestigd in Rotterdam en breidt hiermee zijn activiteiten uit.

De aankoop sluit aan bij de toekomstvisie van Greenport Rotterdam om de Rotterdamse haven te verduurzamen en in 2024 CO2 neutraal te zijn. Door het grootschalig renoveren en verduurzamen van de locatie, draagt Greenport bij aan de energietransitie van de Rotterdamse haven.

 Greenport Rotterdam werd bij de transactie bijgestaan door Briq Real Estate. Landmark Europe is een particuliere investeerder met een focus op het ontwikkelen en exploiteren van vastgoedobjecten in het Rotterdamse havengebied.

Scroll naar boven