Green verwerft 56 duurzame woningen in Zaandam

Green Real Estate heeft de aankoop afgerond van in totaal 56 duurzame woningen in nieuwbouwproject Oostzijderpark in Zaandam.

De woningen variëren in grootte van 45 m² tot 79 m². Een gemiddelde woning is 63 m² en nagenoeg alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte. Ten behoeve van de appartementen worden 145 fietsparkeerplaatsen en 30 autoparkeerplaatsen gerealiseerd. De fietsparkeerplaatsen zijn inpandig op de begane grond en voorzien van speciale opstelplaatsen voor bakfietsen en scootmobiles. De oplevering van het complex zal naar verwachting in Q4 2024 plaatsvinden. Aannemer is Thunnissen bouw.

Oostzijderpark is een ontwikkeling van Timpaan en Ontwikkeladviseur (tezamen Oostzijderpark BV) en is een mix van appartementen en eengezinswoningen van verschillende afmetingen, gecombineerd met hoogwaardig groen. In de eerste fase ontwikkelen zij 543 woningen.

De appartementen voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op het warmtenet Zaanstad en sluiten daarnaast aan bij de Green Deal van Zaanstad en de Sustainable Development Goals (SDG), waarbij doelen zoals gendergelijkheid, duurzame steden en gemeenschappen, klimaat adaptieve woningbouw worden nagestreefd. Dit vertaalt zich onder andere in de wijze waarop geveltuinen en het binnengebied zijn ontworpen, door biodiversiteit te stimuleren en slim om te gaan met opslag van regenwater.

Green werd bij deze transactie commercieel en technisch bijgestaan door CBRE. Juridisch werd Green begeleid door HabrakenRutten. Verkoper werd bijgestaan door Capital FIT.

Parteon kocht 64 woningen in dit project.

 

Scroll naar boven