Green Real Estate stapt in transformatielocatie Schinkelkwartier in Amsterdam

Green Real Estate heeft in een off-markettransactie het gebouw aan de Valschermkade 18 in Amsterdam gekocht van een particuliere belegger.

Het Kadaster meldt een koopsom van circa € 3,14 miljoen. De Valschermkade ligt in de Schinkelhaven dat deel uitmaakt van het masterplan ‘Schinkelkwartier’. Gemeente Amsterdam heeft de ambitie om van dit nu nog geïsoleerde werkgebied een levendige, inclusieve en groene nieuwe stadswijk te maken. Een gebied dat goed verbonden is met de omgeving door doordachte routes voor openbaar vervoer en fiets. De komende jaren wordt hier een grote variëteit aan nieuwe woningen, in totaal circa 11.000, gerealiseerd.

Green Real Estate wil in het pand op de lange termijn een mix van werken en wonen realiseren. De ontwikkelplannen van de Gemeente zijn nog in de maak, zodra hierover meer duidelijk is zal Green de ideeën concretiseren. In de tussenliggende tijd moet het gebouw een creatieve broedplaats worden. Met het oog op de toekomst wil de nieuwe eigenaar huurders aantrekken die ook blijven in de te realiseren herontwikkeling.

Schinkelhaven grenst aan de oostzijde van de rivier de Schinkel. Kenmerkend zijn de karakteristieke, historische industriegebouwen, kleinschaligheid en de ligging binnen de ring en op steenworp afstand van Amsterdam Zuid. De geplande brug richting het Olympisch Stadion zal deze toekomstige wijk een belangrijke impuls geven. De gemeente is voornemens de bebouwing per pand te ontwikkelen en er een veelkleurig en divers gebied van te maken met een stedelijke uitstraling.

Merijn Tielemans, namens verkoper Adamant: ‘Mijn opa kocht in de jaren 50 het stuk weiland waarop hij het huidige gebouw heeft laten bouwen voor zijn firma ‘Firma Kuypers & Co.’. De afgelopen twintig jaar heb ik zelf het voortouw genomen om er een bedrijfsverzamelgebouw voor de creatieve sector van te maken. Zo was het een jaar of twintig geleden de plek waar het toen nog relatief onbekende bedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans was gehuisvest. Wij vonden het heel erg belangrijk een koper te vinden die de taal spreekt van een familiebedrijf en dat voor de lange termijn investeert. Een investeerder die het gebouw een nieuwe impuls geeft voor een duurzame toekomst met respect voor de huurders en voor deze unieke plek in de stad. Wij zijn ervan overtuigd dat we die in Green hebben gevonden.’

Green Real Estate is bij de aankoop (milieu)technisch bijgestaan door Ausems en Prins Milieu Consultancy en juridisch door HabrakenRutten. Verkoper Adamant is juridisch begeleid door Kóster Advocaten in Haarlem.

Scroll naar boven