Goodman ontwikkelt 140.000 m² DC’s rond Amsterdam en Utrecht

Goodman zet de komende jaren in op meerlaagse logistieke concepten in de Randstad.

Wereldwijd heeft Goodman al diverse meerlaagse logistieke gebouwen ontwikkeld. Het Goodman Interlink in Hong Kong van 22 verdiepingen is het hoogste logistieke gebouw ter wereld. Nabij Barcelona realiseerde Goodman twee meerlaagse distributiecentra van 33.000 m² en 27.000 m² verdeeld over 2 verdiepingen. In Gennevilliers (Parijs), aan de oevers van de Seine, zal het een ultramodern distributiecentrum ontwikkelen van ruim 90.000 m² verdeeld over 4 verdiepingen. Ook in Nederland, in Amsterdam en Utrecht verwacht Goodman tegen medio 2025 minstens twee meerlaagse logistieke gebouwen te realiseren.

Utrecht en Amsterdam

Tijdens de Provada maakte Goodman de acquisities bekend van strategische grondposities in Amsterdam en Utrecht. De komende jaren ontwikkelt het bedrijf hier ruim 140.000 m² logistiek vastgoed, inclusief een datacentrum in de regio Amsterdam. Deze cyclusbestendige locaties zijn onderdeel van de last-mile strategie van Goodman. Vanaf deze plekken zijn zowel de Randstad als de rest van Nederland efficiënt te bevoorraden.

Goodman streeft, samen met klanten – van transportfirma’s tot e-commercebedrijven – naar een groene en duurzame logistieke sector.

‘Vanuit het Amsterdam IV Logistics Centre – naar verwachting operationeel vanaf 2025 – kunnen klanten binnen een uur 8,6 miljoen consumenten bereiken met transportbusjes. Het Utrecht I en II Logistics Centre zal klanten de mogelijkheid bieden om binnen 30 minuten bijna 1,6 miljoen inwoners te bereiken’, zegt Lien Standaert, country manager Goodman Nederland en België. ‘Wij blijven investeren in innovatief logistiek vastgoed dat meerwaarde brengt. Zo willen we met en door ons vastgoed bijdragen aan innovatie en natuurbehoud, niet alleen nu maar ook voor later.’

Scroll naar boven