Globus Medical Netherlands koopt pand in Brunssum

Internationale onderneming Globus Medical Netherlands heeft het (winkel)pand op Pijler 36 in Brunssum aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 3,5 miljoen. Globus, groothandel in medische en tandheelkundige instrumenten, alsmede van verpleeg- en orthopedische artikelen en laboratoriumbenodigdheden zit ook op het naburige Pretoriastraat 26 in Heerlen.

Globus breidt uit naar Pijler 36,  gelegen op Bedrijventerrein Emma en reeds jarenlang het domein van Hans Stassar, specialist in kampeerartikelen en zwembaden. Met een totaal vloeroppervlak van ruim 9000 m² (waarvan circa 400 m² kantoorruimte) maken de grote vloervelden het object prima geschikt voor de gewenste uitbreiding door Globus Medical Netherlands.

Verkopende partij, firma Hans Stassar, zal haar activiteiten voortzetten vanuit een nieuwe locatie in Heerlen, uiterlijk vanaf medio 2024. Totdat Hans Stassar de nieuwe locatie in Heerlen kan betrekken zal zij in (een deel van) het pand aan de Pijler 36 actief blijven. Op termijn zal Globus Medical het gehele object in gebruik nemen.

Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens de eigenaar. Spauwen-Werrij trad bij deze transactie op namens de koper.

Scroll naar boven