Gemeente sluit volgend contract voor campus MICS

Met sloop van de voormalige Manometerfabriek en nieuwbouw van ‘Mano’ krijgt de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam er weer een ontwikkeling bij.

Vandaag tekenden wethouder Anouschka Biekman (Vastgoed) en Ferdinand Gremmen en Niels Langenhuizen namens SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) de overeenkomst voor gronduitgifte aan de Nieuwpoortweg 8/Jan van Riebeeckweg 14. MICS maakt met deze volgende ontwikkeling in 2023 een vliegende start.

Modern

De wethouder Vastgoed tekende op 13 december 2023 samen met ontwikkelaars Ferdinand Gremmen en Niels Langenhuizen van SDK Vastgoed de overeenkomst voor gronduitgifte. De voormalige Manometerfabriek aan de Nieuwpoortweg 8 wordt gesloopt. Op deze locatie heeft SDK samen met het Schiedamse bureau Stats Architecten een nieuw gebouw ontwikkeld. ‘Mano’ zal met een open-vloerconcept, gericht op R&D (Research & Development) een hypermoderne huisvesting zijn voor de nieuwe maakindustrie, waarbij ruimte is voor productie. De nieuwe naam refereert met ‘Mano’ aan het verleden.

Apex

Vorige week werd ook al het contract voor gronduitgifte getekend met SDK voor het gebouw ‘Apex’ aan de Nieuwpoortweg 2 met ruim 17.000 m² ruimte voor R&D en 4000 m² productieruimte.

De gemeente Schiedam heeft in oktober 2019 het Ontwikkelperspectief voor de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder vastgesteld. De overeenkomst met ontwikkelaar SDK maakt echter duidelijk dat de gemeente meer doet dan alleen uitgifte van grond. De gemeente is bezig met de ontwikkeling van het hele gebied.

SDK Vastgoed ontwikkelt het gebied tussen de ’s-Gravelandseweg, de Algerastraat, de Schie en rijksweg A20 (42 hectare) voor eigen rekening en risico tot een campusgebied.

Scroll naar boven