Gemeente Haarlemmermeer koopt kantoorgebouw Azura in Hoofddorp

Bryant Park Netherlands Acquisition III, een fonds gelieerd aan de in New York gevestigde wereldwijde vermogensbeheerder Marathon Asset Management, heeft het kantoorgebouw Azura aan de Saturnusstraat in Hoofddorp verkocht aan de Gemeente Haarlemmermeer.

Marathon maakte vandaag ook de verkoop van een kantoorpand in Armhem bekend. Het Kadaster meldt een koopsom van € 13 mln. Het Azura-gebouw omvat meer dan 5000 m2 met een bijgaand paviljoen van meer dan 700 m2.  

Na de vestiging van dit kantoorgebouw in 1991 aan de Saturnusstraat in Hoofddorp, is het gebouw recent gerenoveerd en omgetoverd tot een modern zakencentrum.

Erik Dijkema, Partner bij Unifore, die vanaf het begin optrad als asset manager voor Marathon: ‘Azura was vanaf het begin een asset management traject volgens het boekje. Volledig leeg bij aankoop (december 2016) een maand later volledig verhuurd en na een intensieve renovatie, naar een ontwerp van V8 Architects, uiteindelijk in 2018 overgedragen aan de huurders.’

Corné Valk, Associate bij Savills: ‘Na een tweejarig traject zijn wij verheugd dat wij Marathon hebben kunnen bijstaan tijdens dit complexe verkooptraject.’

Savills adviseerde Marathon in het verkoopproces en het beheer van het kantoorgebouw. Unifore vervulde de rol van asset manager. Loyens & Loeff stond Marathon juridisch bij. De gemeente Haarlemmermeer werd bijgestaan door Cushman & Wakefield en werd op juridisch gebied geadviseerd door Pot Jonker.

Scroll naar boven