Gelauwerd ontwerpbureau opent hoofdkantoor in Amsterdam

Concept- en ontwerpbureau Forsite Creative, gevestigd in Dubai, heeft zijn Europese hoofdvestiging aan de Herengracht 124-128 in Amsterdam geopend.

Het bureau huurt een kantoorruimte van werkplekaanbieder Spaces. Forsite Creative werkt voor internationale horeca- en aanverwante bedrijven in het Midden-Oosten, Afrika en Europa, zoals de hotelketens Marriott International, Accor, IHG, restaurantgroepen, vastgoedinvesteerders en projectontwikkelaars. Het bedrijf sleepte diverse prijzen voor zijn concepten in de wacht. Zo is het creatief bureau gelauwerd met de prijzen Best Beach Bar in Dubai, Bar of the Year en Best North American and Caribbean Restaurant in Dubai.

Nederlandse roots

Forsite Creative, dat in 2013 werd opgericht, beschikt over Nederlandse roots. Twee van de drie partners, Gustavo de Hostos (managing director) en Bob Hamersma (director of Projects & Experiences) studeerden Hospitality Management aan Hotelschool The Hague. Hetzelfde geldt voor Michiel Gomes, director Europe Forsite Creative Amsterdam, die de leiding heeft over het nieuwe hoofdkantoor. De nieuwe vestiging moet bijdragen aan de groei van het aantal opdrachten in Europa.

Roaring Twenties

Momenteel creëert Forsite Creative een concept voor de Amsterdamse skylounge Ventuno, eigendom van vastgoed- en horeca-ondernemer Ramez Ramzy. De lounge is gevestigd op de 21ste verdieping van het Ruby-Emma Hotel. Ventuno is een Italiaans-Amerikaans concept gebaseerd op de Roaring Twenties in New York,  toen dinerclubs en -entertainment op hun hoogtepunt waren. Naar verwachting opent Ventuno half juni haar deuren.

Scroll naar boven