Gebiedsontwikkelaar AM levert 201 sociale huurwoningen op in Ede

Gebiedsontwikkelaar AM levert 201 sociale huurwoningen op aan woningcorporatie Woonstede in de gebiedsontwikkeling OP Enka in Ede.

Het appartementengebouw (blok H2H4) staat naast het nieuwe, toekomstige intercity station Ede-Wageningen.  De ontwikkeling is onderdeel van de afspraken met de gemeente Ede om in totaal 365 betaalbare woningen voor huurders of kopers met lagere inkomens te realiseren in OP Enka. 

Het stationsgebied van OP Enka krijgt naast het bovengenoemde complex (blok H2H4) met 201 sociale huurwoningen verder vorm met het sluitstuk van OP Enka: ’t Hartogshof. Dit betreft een markant appartementengebouw met nog eens 169 koop- en huurwoningen in een carré met een gezamenlijke binnentuin op een te realiseren parkeerdek. Er worden diverse klimaat- en natuurinclusieve maatregelen zoals waterretentie- en groendaken getroffen, zowel in als rondom het gebouw.

Stationsgebied

Woonstede neemt binnen ’t Hartogshof 71 woningen af van AM. Het fraaie gebouw gaat zorgen voor de aansluiting van het dorpsere karakter van OP Enka en het nieuwe stationsgebied.

De bouw van ’t Hartogshof, die naar verwachting deze zomer start, is in handen van BAM Wonen. Het ontwerp van de huurwoningen van zowel de opgeleverde appartementen als van de woningen in ’t Hartogshof komt van MIX architectuur uit Ede.

De tientallen hectare grote voormalige fabriekslocatie is in de afgelopen jaren getransformeerd naar een duurzame en aantrekkelijke woonwijk. OP Enka is verdeeld in vier woonbuurten met elk hun eigen identiteit en karakter binnen een harmonieus stedenbouwkundig plan waarbij kwaliteit, respect voor de historie en gezond en gelukkig leven centraal staan.

Ambities

Met de realisatie van de sociale huurwoningen en de overeenkomst voor nog eens 71 woningen geven AM en Woonstede invulling aan de gestelde ambities voor OP Enka, waaronder voorzien in de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen

OP Enka heeft een directe verbinding met de natuur van de Veluwe en een goede aansluiting op het openbaar vervoer, zeker met de komst van het nieuwe intercitystation Ede-Wageningen. OP Enka omvat in totaal straks circa 1500 woningen en een commercieel en maatschappelijk programma, waaronder een basisschool (in het voormalige kantinegebouw), begeleid wonen instelling Stichting Stoer en horeca in het gerestaureerde EHBO gebouw.

Scroll naar boven