Garbe ontwikkelt bedrijfspand voor huurder Alfen in Almere

Garbe Industrial Real Estate Netherlands is in Almere gestart met de ontwikkeling van een nieuw ‘build-to-suit’ bedrijfspand en hoofdkantoor van 23.880 m2 voor Alfen, een Nederlandse aanbieder van slimme elektriciteitsoplossingen.

De acquisitie van het strategisch gelegen grondperceel van 33.196 m² op bedrijventerrein De Vaart werd gedaan namens GLIF Plus III, een pan-Europees investeringsfonds van Garbe voor logistiek en licht industrieel vastgoed gevestigd in Luxemburg. De grondaankoop en ontwikkeling vormen het eerste ‘develop to hold’ object in Nederland voor het vehikel. Alfen heeft voor het pand een langjarig huurcontract getekend.  

GLIF Plus III heeft als hoofddoel een ‘core/core+’ beleggingsstrategie, maar ‘value-add’ panden en projectontwikkelingen kunnen incidenteel aan de portefeuille worden toegevoegd. De beoogde brutowaarde van het fonds bedraagt ongeveer € 5 miljard.

GLIF Plus III is geclassificeerd als een Article 8 fonds dat milieu- of sociale kenmerken of een combinatie daarvan omvat volgens de EU’s Sustainabe Financial Disclosure Regulation (SFDR).

De ontwikkeling omvat 23.880 m² bruto vloeroppervlak, 353 parkeerplaatsen en streeft naar een hoge ESG-score door middel van BREEAM-certificering en een A+++ energielabel. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en tijdens de bouw worden bestaande (afval)materialen hergebruikt. Er wordt ook led-verlichting geïnstalleerd en het pand zal gebruik maken van warmtepompen voor verwarming en koeling.

De Vries en Verburg is de aannemer. De bouw is inmiddels gestart en de oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Garbe werd geadviseerd door Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaar (makelaar), Lexence (juridisch), EY (fiscaal) en Drees & Sommer (technisch en milieu).

Scroll naar boven