Garbe koopt voor € 51 mln complex van DSV op Aviation Valley Maastricht

Garbe Industrial Real Estate Netherlands heeft in een sale and leaseback deal met logistiek dienstverlener DSV een bedrijfscomplex van 38.106 m² in Maastricht aangekocht.

Het bedrijfscomplex, bestaande uit een magazijn (31.542 m²), mezzanine (4.693 m²), 22 docks en een kantoorfaciliteit (1.871 m²), ligt op  bedrijventerrein Aviation Valley in Maastricht, in de buurt van de luchthaven Maastricht Aachen. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster ruim € 51 mln. DSV Solutions Nederland heeft een langlopend huurcontract getekend voor het gehele complex.

Het fonds (Garbe Logistikimmobilien Fonds Plus II) volgt een core/core+ beleggingsstrategie en richt zich op logistiek en licht industrieel vastgoed, waaronder ontwikkelingen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Het beoogde fondsvolume is €1 mrd. De aankoop in Maastricht is de zesde acquisitie in Nederland sinds de introductie van het fonds ruim drie jaar geleden.

“Aviation Valley business park op Maastricht Aachen Airport biedt uitstekende verbindingen met het Ruhrgebied, de haven Antwerpen-Brugge en de Randstad. Wij zijn van mening dat de overname perfect past in onze strategie om activa te verwerven in de meest strategische logistieke knooppunten”, aldus Leyla Yildirim, head of investment management bij Garbe.

Het complex aan de Ierlandlaan 1 heeft een Breeam Excellent certificering. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst die voldoende duurzame elektriciteit opwekken voor gebruik door de huurder.

Garbe werd bij deze transactie geadviseerd door Lexence (juridisch), Drees & Sommer (technisch) en EY (fiscaal). DSV werd juridisch geadviseerd door Dentons.

Scroll naar boven