Garbe Institutional Capital verkoopt kantoorportfolio aan Novaxia NEO

Garbe Institutional Capital heeft zes kantoorpanden in Nederlandse steden verkocht aan SCPI Novaxia NEO, een fonds beheerd door Novaxia Investissement.

De kantoorgebouwen staan in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hilversum. De portefeuille omvat in totaal 44.000 m² kantoorruimte en ruim 1.100 m² winkelruimte. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 97%, een gediversifieerde huurdersstructuur met 65 huurders en een gemiddelde resterende huurtermijn van meer dan vijf jaar.

 “De transactie is een goed signaal voor de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt. Het laat zien dat er in ook in de huidige marktomstandigheden een aanhoudende vraag is naar goed verhuurde premium kantoorpanden” aldus Michiel Dubois, managing director Garbe Institutional Capital.

Novaxia Investissement zet met deze aankoop de diversificatie van de Novaxia NEO-portefeuille voort. Volgens Mathieu Descout zal Novaxia in 2023 deze acquisitiestrategie voortzetten met diversificatie zowel geografisch, als wat betreft gebouwtype.

Garbe werd bij de transactie geadviseerd door BarentsKrans (juridisch), CBRE (technisch en commercieel) en Deloitte (fiscaal). Novaxia Investissement werd geadviseerd door Cyclus Property (commercieel), Taylor Wessing (juridisch en fiscaal) en Royal Haskoning DHV (technisch).

Scroll naar boven