Franse fondsbeheerder koopt twee kantoorpanden in Utrecht

Bryant Park Maxima heeft twee kantoorgebouwen in Papendorp Utrecht aan een Franse fondsbeheerder verkocht.

Het Kadaster meldt een koopsom voor de twee panden van bij elkaar € 15 miljoen. Bryant Park Maxima is een beleggingsvehikel in eigendom van fondsen die worden beheerd door de in New York gevestigde wereldwijde vermogensbeheerder Marathon (Marathon Asset Management LP). Het trad op voor de verkoper die twee gebouwen aan de Ptolemaeuslaan in Papendorp, Utrecht verkocht aan een Franse fondsbeheerder.

Ptolemaeuslaan 40 is een single tenant kantoorgebouw van 1913 m² met 62 parkeerplaatsen en is langdurig verhuurd aan ingenieursbureau RPS. Het gehele gebouw is gemoderniseerd en ingericht naar de eisen van RPS voor een hoogwaardig, eigentijds en duurzaam gebouw met EPC-label A+.
Ptolemaeuslaan 70 omvat 2891 m² met 83 parkeerplaatsen en is volledig verhuurd aan twee bedrijven: Exact en RAM-IT. In 2020 heeft het gebouw een grote upgrade ondergaan om hoogwaardige, moderne kantoorruimte te bieden. In september 2022 werden in totaal 120 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd om een EPC-label A++ veilig te stellen.
JLL adviseerde de verkoper tijdens deze transactie. Edmond de Rothschild REIM Benelux trad op als asset manager en Savills als property manager van de verkoper tijdens de holdingperiode. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur tijdens deze transactie.
Esset PM trad op voor de koper en CBRE verzorgde technische due diligence. Kennedy van der Laan trad op als juridisch adviseur en Schut van de Ven acteerde als notaris.

Scroll naar boven