Fonds Bouwinvest en Bo-Ex kopen woningen in Utrecht

Institutionele investeerder Bouwinvest Healthcare Fund en woningcorporatie Bo-Ex hebben overeenkomsten gesloten met Dura Vermeer Bouw Midden West voor de aankoop van woningen.

De 152 levensloopbestendige woningen in het pakket zijn bestemd voor 55+’ers. Het project Legends is gelegen aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn te Utrecht. De koop omvat een energieneutraal appartementengebouw, waarbij Bouwinvest de woningen verhuurt in het midden- en vrije huursegment en Bo-Ex die in het sociale segment. Alle woningen voldoen aan de eisen van Woonkeur basispakket zorg, waardoor ze goed toegankelijk zijn voor rolstoelen en geschikt zijn voor het verlenen van thuiszorg.

Leidsche Rijn

Legends bevindt zich aan de oostzijde van het winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. Naast de 103 woningen die het Healthcare Fund heeft gekocht worden er in het gebouw 49 sociale huurappartementen gerealiseerd. Deze komen in het bezit van woningcorporatie Bo-Ex. De woningen zijn bovengemiddeld duurzaam, aangezien het energieneutrale woongebouw wordt voorzien van circa 700 zonnepanelen, een koude-warmteopslag door middel van bodemlussen en warmtepompen. Daarnaast is er een ruim aangelegde binnentuin en is het appartementengebouw aanpasbaar naar mogelijk veranderende vraag in de toekomst.
De Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex heeft de ambitie om mee te groeien met de stad en realiseert nieuwbouwprojecten in verschillende delen van de stad. Naast de nieuwbouwprojecten die zorgen voor de groei heeft Bo-Ex ook een grote opgave in het renoveren en verduurzamen van haar bestaande woningbezit. Erik Buitenkamp, projectmanager ontwikkeling bij Bo-Ex: ‘De aankoop van de 49 sociale huurappartementen in Legends past goed bij onze ambitie én bij onze ondernemingskoers. Wij staan dichtbij de huurders, vervullen de woonwensen van de toekomst en schalen op en ontwikkelen ons in duurzaamheid. We zetten ons in voor kwetsbare huurders.’

BpfBouw

Het Bouwinvest Healthcare Fund investeert exclusief voor het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW), die hiermee positief maatschappelijk rendement wil behalen en een stabiel financieel rendement om pensioenen uit te keren. Namens bpfBOUW heeft het Bouwinvest Healthcare Fund het doel de komende jaren te groeien naar ruim €800 miljoen belegd vermogen in 2025.

Scroll naar boven