EXPO: Patrizia koopt ondanks negatief marktsentiment

Patrizia heeft op de Expo Real wooncomplex The Yard in Groningen gekocht van Borghese Real Estate.

Volgens Emile Poort, directeur Patrizia Nederland, moeten alle berekeningen van beleggers opnieuw gemaakt worden. Poort zei echter op de Expo Real in München dat dit niet betekent dat de luiken dicht gaan. In een terugblik op de grootste vastgoedbeurs vrijdag meer over het negatieve sentiment, waarbij het afgezegde deals regende.

Patrizia verwerft wooncomplex The Yard in Groningen in een zogenoemde off-market forward-funding deal van ontwikkelaar Borghese Real Estate. Het gebouw van 13.000 m² met 160 appartementen staat in de Reitdiepzone, een nieuwe woonwijk ten noordwesten van het stadscentrum, nabij de Zernike-campus van de Rijksuniversiteit Groningen. De middenhuur-appartementen hebben twee tot vier slaapkamers en variëren in grootte van 50 tot 115 m². Borghese heeft de oplevering van het complex gepland voor eind 2023.

Patrizia werd bij deze transactie geadviseerd door BNP Paribas Real Estate, DLA Piper, Loyens & Loeff (fiscaal) en CBRE (technisch). Borghese werd geadviseerd door CMS.

Scroll naar boven