Europees hoofdkantoor ZEEKR strijkt neer op Amsterdamse Zuidas

Het innovatieve automerk ZEEKR heeft een langjarige huurovereenkomst met Real I.S. gesloten voor kantoorruimte in het Zuiderhof Paviljoen in Amsterdam.

Het internationaal opererende ZEEKR brengt vanaf najaar 2023 zijn eerste elektrische auto’s op de Nederlandse markt. ZEEKR is onderdeel van het Chinese Geely-concern met onder andere de merken Volvo en Lynk & Co.

De autofabrikant huurt per 1 oktober 2023 2.466 m2 kantoorruimte en 33 parkeerplaatsen aan de Jachthavenweg 112, onderdeel van het Zuiderhof Paviljoen, met als doel hier het Europese hoofdkantoor te vestigen.

Melanie Grüneke, Head of Real I.S. Netherlands: ‘We zijn blij dat ZEEKR kiest voor ons duurzame en recent volledig gerenoveerde kantoor op de Zuidas.’ Real I.S. heeft de Jachthavenweg 112 in 2023 volledig gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A. REAL I.S. kocht de Jachthavenweg 112 als onderdeel van de drie Zuiderhof Paviljoens in 2017 ten behoeve van het BGV VII Europa fonds.

Real I.S. is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst geadviseerd door Savills, terwijl ZEEKR werd geadviseerd door Colliers.

Scroll naar boven