ERA Contour en Haag Wonen bouwen en verduurzamen Haagse woningen

Kirsten Dubbelman (Haag Wonen) en Michel Ouwens (ERA Contour) tekenden afgelopen week de bouwteamovereenkomst voor het renovatie- en verbetertraject aan de Coevordenstraat in Den Haag.

Woningcorporatie Haag Wonen wil daar 78 woningen verbeteren en verduurzamen, zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd, energiezuiniger worden en toch betaalbaar blijven. Bewoners krijgen een energiezuinige en comfortabele woning met een gezond en behaaglijk binnenklimaat, waar het prettig wonen is. Het karakteristieke metselwerkverband van de huidige woningen komt terug in het nieuwe ontwerp van KAW Architecten. Bewoners kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en maatwerk en zijn gevraagd om mee te denken over de plannen voor verbetering van hun woning en woonomgeving.
De 78 woningen die worden gerenoveerd en verbeterd zijn onderdeel van het grotere vernieuwingstraject in Morgenstond. 128 woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat worden gesloopt en vervangen voor nieuwbouwwoningen. Op deze plek kan Haag Wonen méér nieuwe woningen bouwen dan er nu staan: circa 150 nieuwe sociale huurwoningen en ongeveer 75 vrijesectorwoningen.

Alles is erop gericht om begin 2023 te starten met het verbeterproject aan de Coevordenstraat en medio 2024 met de sloop-nieuwbouwplannen voor de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat.

Haag Wonen verhuurt ruim 21.000 sociale huurwoningen. Zo’n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een woning van de Haagse corporatie, die in 2018 is gestart met de ambitie om in 10 jaar 10.000 woningen te verbeteren en verduurzamen én 1.000 extra sociale woningen te verhuren.

Scroll naar boven