EQT Exeter koopt nieuwbouw distributiecentrum Commaxx in Kerkrade

Het nieuwe distributiecentrum van het internationale handelsbedrijf Commaxx International in Kerkrade is verkocht aan EQT Exeter. 

Commaxx International is actief in consumentenelektronica en is onder andere bekend van de merken Alecto, Lenco, Fysic en Trebs.

Het distributiecentrum wordt momenteel gebouwd nabij de Rodaboulevard langs snelweg N281/A76. Het staat op een mixed-use bedrijvenpark met voldoende retail en eetgelegenheden in de directe omgeving en een sportruimte voor medewerkers. 

Het nieuwe hoofdkantoor omvat 15.557 m², onderverdeeld in 11.483 m² warehouse, 2088 m² kantoor, 1326 m² mezzanine en 680 m² ruimte voor kantine en leisure. Het gebouw heeft een vrije hoogte van 12,2 meter, een supervlakke vloer met een draagvermogen van 5 ton en 11 loading docks. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen. Wijnen Bouw is eind 2021 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor Q3 2022.

De verkoper werd tijdens het verkoopproces geadviseerd door Wijnen, Taylor Wessing en TLF Real Estate. EQT Exeter werd bijgestaan door Loyens & Loeff en Drees & Sommer.

Scroll naar boven