Emborion en ERA Contour realiseren 550 woningen in Barendrecht

Emborion Vastgoed en TBI-onderneming ERA Contour gaan samenwerken voor de ontwikkeling en bouw van 550 woningen en voorzieningen in Barendrecht.

Dit vormt de eerste fase van Fruitpacking District, dat deel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling De Stationstuinen in Barendrecht. Hiervoor ondertekenden beide partijen op 15 november een samenwerkingsovereenkomst. En werd er vol enthousiasme een boom geplant op de locatie van Fruitpacking District. De start van de bouw van de eerste woningen staat gepland tweede helft van 2024.

Groene en gezonde stad
Rondom het NS-station van Barendrecht verrijst de komende 10 tot 12 jaar De Stationstuinen. Hier bouwt gemeente Barendrecht aan de groene en gezonde stad van morgen. Een bruisende plek waar wonen, werken, leren en recreëren samenkomen. Deze totale wijk biedt straks ruimte aan circa 3500 nieuwe woningen, waarvan 60% betaalbaar. Ook komen er diverse voorzieningen én een succesvol bedrijfsleven. De Stationstuinen is onderdeel van Dutch Fresh Port, het grootste AgroVersFood cluster van Nederland.

Fruitpacking District
Als onderdeel van De Stationstuinen transformeert het Barendrechtse familiebedrijf Emborion Vastgoed haar huidige logistieke vastgoed naar Fruitpacking District. Met circa 2600 woningen en 36.500 m² aan voorzieningen, kantoren en makersruimten vormt het zo’n 70% van de totale gebiedsontwikkeling van De Stationstuinen.

Ook het Rijk en de provincie Zuid-Holland zien enorme woningbouwkansen in De Stationstuinen en investeren in het project voor de komst van sociale huurwoningen en woningen in het middenhuursegment. Zo is eerder dit jaar een Woningbouwimpuls toegekend aan het project van € 26 miljoen.

Scroll naar boven