Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

Woningcorporatie Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem.

Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 aan Elan Wonen opgeleverd.

De 114 sociale huurwoningen, waaronder 2-, 3- en 4-kamerwoningen, zijn geschikt voor diverse doelgroepen: van 1- en 2 persoonshuishoudens met een beperkt inkomen tot eenoudergezinnen, ouderen, en grote gezinnen.

Groeiende vraag

Marieke Heilbron, directeur bestuurder van Elan Wonen, vertelt: ‘De ondertekening van deze overeenkomsten is een belangrijke stap om ons woningaanbod verder uit te breiden. We willen hiermee tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem.’

569 woningen

HIGH5 is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Haarlem Nieuw Zuid, waar wonen, winkelen, bedrijvigheid, cultuur en maatschappelijke voorzieningen samenkomen. De ontwikkelcombinatie HBB Groep/Hoorne Vastgoed gaat aan het water en aan het toekomstige marktplein van Schalkwijk in totaal 569 koop- en huurappartementen realiseren, evenals een parkeergarage en commerciële bedrijfsruimte. Het project wordt gekenmerkt door vijf gebouwen met hoogtes variërend van 22 tot 75 meter waarin stedelijke dynamiek en een parkachtige sfeer hand in hand gaan.

HIGH 5 is ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam en ontwikkeld door HBB Groep en Hoorne Vastgoed. HBB Groep zal naast de ontwikkeling ook het project realiseren. De sociale huurappartementen worden naar verwachting opgeleverd in 2027.

Scroll naar boven