Eerste paal voor zorgcomplex Topaz Foreschate

Vrijdag 17 juni is de bouw van het nieuwe Topaz Foreschate in Voorschoten van start gegaan.

Vanaf medio 2023 zal het nieuwe Topaz Foreschate plek bieden aan 70 ouderen met dementie of met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Met het oog op duurzaamheid en de veranderende zorgbehoefte is er gekozen voor een heel nieuw pand in plaats van renovatie.

Het pand is een ontwikkeling van Woonzorg Nederland en wordt gebouwd door Ouwehand Bouw Katwijk. Topaz zal het nieuwe pand in ieder geval de eerste 20 jaar huren. Het nieuwe Foreschate is gericht op huiselijk wonen in kleine groepen. Door kleinschalige zorg te bieden kan het team goed aansluiten op de wensen en behoeften van elke bewoner. Er komen zeven huiskamers met aangrenzend elk tien studio’s. Ze vormen huiselijke woningen waar bewoners zoveel mogelijk hun leven kunnen voorzetten zoals ze thuis gewend waren. Ze maken actief deel ut van de dagelijkse activiteiten, zoals een handje helpen bij het koken.

De bewoners van Topaz Foreschate wonen tijdelijk in Groenhoven, een van de negen locaties van Topaz in Leiden. Eind 2023 verhuizen ze terug naar het nieuwe Foreschate.

Scroll naar boven