Eerste Nederlands distributiecentrum CTP klaar voor gebruik

CTP’s eerste distributiecentrum in Nederland is opgeleverd aan fruitopslagbedrijf R&M Forwarding. Het DC ligt op bedrijvenpark Nieuw Reijerwaard in Rotterdam.

CTP is naar bruto verhuurbaar oppervlak de grootste beursgenoteerde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van logistiek en industrieel vastgoed van Continentaal Europa. Het fruit opslag- en overslagbedrijf R&M Forwarding neemt haar intrek in CTPark Rotterdam, dat onderdeel uitmaakt van Dutch Fresh Port ten zuidoosten van de havenstad. Dutch Fresh Port is goed voor 25% van de Nederlandse export in AgroVersFood. Het heeft directe verbindingen met de Rotterdamse en Antwerpse haven en de nabijgelegen luchthavens van Schiphol en Eindhoven. CTP verkent momenteel de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling in dit gebied.

Het eerste distributiecentrum van CTPark Rotterdam, dat nu is opgeleverd, heeft onder meer een ingebouwd klimaatsysteem, acht separate koelcellen, 35 loadingdocks en een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 23.000 m².

Ralph de Munnik, Country Head CTP Nederland: ‘CTP ging afgelopen jaar van start in de Nederlandse markt en met de oplevering van dit distributiecentrum voor R&M Forwarding hebben we de eerste grote stap gezet in de groei van het CTP-netwerk in Nederland. Maar dit is slechts het begin. In november zullen wij met het Amsterdam Logistic Cityhub – de eerste XXL logistieke stadshub van meerdere verdiepingen in Nederland – nog eens 120.000 m² aan verhuurbaar oppervlak opleveren.’

Scroll naar boven