Eerste energieneutrale woningen in Hart van de Waalsprong opgeleverd

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, is begonnen met de oplevering van de eerste woningen in Hart van de Waalsprong in Nijmegen.

Het betreft 30 grondgebonden energieneutrale woningen in blok Crevas.

In Hart van de Waalsprong komen 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 35 winkelunits met horecagelegenheden.

De 30 woningen zijn gebouwd door Janssen de Jong Bouw Oost en zijn duurzaam ontwikkeld. De woningen zijn energieneutraal door goede isolatie, een warmte-terugwin-systeem, zonnepanelen en stadsverwarming. Ook is er ruimte gecreëerd voor nestkastjes en de daken van de bergingen zijn voorzien van sedum. De bestrating in het binnenterrein is waterdoorlatend. Daarnaast ontstaat er een autoluw karakter doordat bewoners hun auto achter de woningen op het binnenterrein parkeren.

Dit jaar staat verder de oplevering van de woningen Alver en Bliek op de planning. Ook parkeerhuis Bliek wordt dit jaar opgeleverd. Naar verwachting zijn eind 2024 alle woningen en commerciële voorzieningen in Hart van de Waalsprong opgeleverd. Momenteel zijn er nog een aantal woningen en appartementen beschikbaar.

Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. In Nijmegen-Noord, gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en de spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt het woon- en winkelhart van de Waalsprong. Station Lent ligt op loopafstand van de wijk, daarnaast ligt de wijk dicht bij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen.

Scroll naar boven