Eemland Wonen neemt Baarnse woonportefeuille over van Het Gooi en Omstreken

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft haar woonportefeuille in Baarn overgedragen aan collega-corporatie Eemland Wonen.

Het gaat om 116 sociale huurwoningen en twee woonwagencomplexen met 24 standplaatsen en 17 woonwagens. Eemland Wonen en Het Gooi en Omstreken hebben de afgelopen maanden samengewerkt aan de overdracht. De transactie is vormgegeven als een taakoverdracht (dit is een activa passiva transactie). Betreffende huurders hebben inmiddels een welkomstpakket van Eemland Wonen ontvangen.

Directeur-bestuurder van Eemland Wonen, François Claessens: “Als sociale huisvester in Baarn vinden wij het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen zijn én blijven. Wij zijn dan ook blij met deze overdracht en heten de huurders van harte welkom. Het is prettig dat deze woningen tussen ons bestaande woningbezit staan, we kennen de wijken al en weten wat er leeft en speelt. De woningen sluiten dan ook goed aan bij onze woningvoorraad.”  

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken over de overdracht: “De gemeente Baarn valt niet in de wettelijk vastgelegde woningmarktregio. Daarom mogen wij in Baarn niet uitbreiden. We hebben in zeven gemeenten in totaal meer dan 9000 woningen waarvan een gering aantal in de gemeente Baarn. De woningen pasten hierdoor niet meer in onze woonportefeuille. Collega-corporatie Eemland Wonen heeft de focus op Baarn en mag ook uitbreiden. Wij zijn daarom blij dat wij deze woningen in Baarn kunnen overdragen aan Eemland Wonen en dat ze behouden blijven voor de volkshuisvesting. Onze huurders en woningen zijn bij Eemland Wonen in goede handen.”

Barbette de Graaf van Nieuwstad OrangeGlobal heeft deze taakoverdracht vanuit Het Gooi en Omstreken begeleid. Rudolph Horstman van Horstmans Consultants adviseerde Eemland Wonen. Reinout van Haperen van Falter Fiscaal heeft de transactie fiscaal begeleid. De betrokken notaris is Roel Teunissen van Van der Stap Notarissen.

Scroll naar boven