Edmond de Rothschild koopt logistieke portefeuille

Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management heeft de Triton-portefeuille verworven.

De Triton-portefeuille bestaat uit vier distributiecentra in Eindhoven, Tiel, Helmond en Waddinxveen. De portefeuille is aangekocht voor het Edmond de Rothschild Euro Industrial Real Estate Fund.

De panden zijn uitstekend gelegen op de logistieke hotspots van Nederland. De portefeuille bestaat in totaal uit 79.000 m² vvo en is verhuurd aan onder andere Lekkerland Nederland, ModeXpress en Vonk & Co.

Robbert Bakhuijsen, hoofd Investment Benelux bij Edmond de Rotschild REIM: ‘Deze acquisitie is een strategische uitbreiding van het fonds op zeer gewilde locaties in Nederland. De Triton-portefeuille biedt een uitstekende mix van directe huurinkomsten en de mogelijkheid om waarde toe te voegen op de langere termijn door te investeren in de kwaliteit van de gebouwen en de verhuur. Deze acquisitie past perfect in de strategie van het fonds en de groeiverwachtingen naar aanleiding van de succesvolle fundraising.’

Edmond de Rothschild REIM werd geadviseerd door Dentons Europe en Hollis Global.

Het Edmond de Rothschild Euro Industrial Real Estate Fund heeft een portefeuille van meer dan 30 gebouwen in Nederland, Duitsland en Frankrijk met een totale marktwaarde van meer dan € 300 mln. De doelstellingen zijn een verdere groei van de portefeuille, een stabiel dividend en de mogelijkheid om te profiteren van het lange termijn potentieel van de sector. Het open-ended fonds is opgericht in december 2018.

Scroll naar boven