Edge wint met Oopen tender Jaarbeursplein

Wethouder Eelco Eerenberg van Utrecht maakte woensdagmiddag de winnaar bekend van de aanbestedingsprocedure voor het Jaarbeurspleingebouw: Coen van Oostrom van Edge.

Edge zal op de plek van het tijdelijke skatepark een cilindrische toren realiseren naar een ontwerp van het Londense architectenbureau Heatherwick Studio in samenwerking met het Nederlandse Barcode Architects. Dit gebouw, Oopen, vormt straks de entree van het westelijk deel van het centrum van Utrecht. Het wordt een gemengde toren van 105 meter, met een nachtclub, culturele voorzieningen, werk- en sportruimten, een restaurant en een publiek toegankelijke ‘kroon’ op de top. Daarnaast komen er 3200 fietsparkeerplaatsen onder het gebouw, dat grotendeels openbaar toegankelijk zal zijn. Het wordt beheerd door duurzame projectontwikkelaar Edge en moet een net zero-ontwikkeling worden. De start van de bouw is gepland in 2025 en de oplevering in 2028.

Met de restauratie van de Utrechtse gracht, een nieuw station en vele andere ontwikkelingen heeft het stationsgebied de afgelopen decennia al een grote transformatie ondergaan. Het gebouw Jaarbeursplein wordt een van de laatste toevoegingen in het Utrechtse Stationsgebied.

AM was als laatste andere partij nog in de race voor de aanbesteding.

Scroll naar boven