Edge en VORM verwelkomen Cinema The Pulse op de Zuidas

Edge en VORM maken melding van de komst van een nieuwe bioscoopexploitant in The Pulse of Amsterdam, het bruisende mixed-use-nieuwbouwproject van 58.000 m² op de Zuidas.

Cinema The Pulse is opgericht door een groep filmondernemers uit Amsterdam onder de vlag van Cinebeat. Het moet een creatieve ontmoetingsplek worden voor filmliefhebbers op de Amsterdamse Zuidas. In de negen ultramoderne zalen, zes grote en drie kleinere, komen ongeveer 800 zitplaatsen, verspreid over in totaal zo’n 3000 m².

De bioscoop vormt straks het hart van The Pulse of Amsterdam, een mixed-use-nieuwbouwproject dat uit twee torens bestaat, de woontoren en de kantoortoren, waarvan de plint een groene oase biedt voor ontspanning en biodiversiteit. Verscholen tussen de torens, op 35 meter hoogte op de negende verdieping, zal een spectaculair dakbos van ongeveer 600 m² verdere ruimte voor ontspanning bieden.

De bouw van The Pulse of Amsterdam begon in de zomer van 2021 en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 worden afgerond. Het project is ontwikkeld door VORM en Edge, waarbij VORM Bouw verantwoordelijk is voor de realisatie. Investeerder Union Investment heeft het project in 2021 verworven voor haar open-end vastgoedfonds UniImmo: Duitsland.

Scroll naar boven