Edge Amsterdam West volledig verhuurd met komst Athora

Athora Netherlands verhuist naar Amsterdam. De pensioen- en levensverzekeraar, bekend van de merken Zwitserleven en Reaal, tekende onlangs de huurovereenkomst met EDGE Amsterdam West, op steenworp afstand van Station Sloterdijk.

Het kantoorgebouw stamt uit de jaren ’70 en is onlangs herontwikkeld tot een modern en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw. De herontwikkeling van EDGE Amsterdam West werd afgerond in het laatste kwartaal van 2021. Het complex is ontworpen door de Architekten Cie, hetzelfde architectenbureau dat in de jaren zeventig het oorspronkelijke gebouw ontwierp. Na de renovatie beschikt het pand over zo’n 60.000 m² kantoorruimte, waar onder meer APG, Alliander en Intertrust hun intrek hebben genomen. Nu gevolgd door Athora Netherlands.

De keuze voor EDGE Amsterdam West weerspiegelt het belang dat Athora Netherlands hecht aan duurzaamheid. Duurzaam beleggen en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn fundamenteel voor Athora Netherlands, dat herhaaldelijk door VBDO is uitgeroepen tot de meest duurzame verzekeraar van Nederland als het gaat om verantwoord beleggen.

De verzekeraar huurt ruim 5.800 m2 kantoorruimte in EDGE Amsterdam West. De circa 700 medewerkers met standplaats Amstelveen verhuizen in maart 2023 naar Amsterdam.

Willem van Biezen, Manager Facilities: ‘Athora Netherlands draagt graag bij aan een duurzame wereld. Dat we dat ook tot uiting brengen in de keuze voor onze huisvesting, ben ik bijzonder trots op. We zijn dan ook heel enthousiast om naar EDGE West te verhuizen en in deze inspirerende en innovatieve werkomgeving te gaan werken, waar we met gelijkgestemde huurders de toekomst van werken verder kunnen vormgeven.’

Met de verhuizing brengt Athora Netherlands zijn huisvesting in lijn met de kleiner geworden organisatie. De moderne en innovatieve werkomgeving sluit aan bij de nieuwe hybride manier van werken die Athora Netherlands voorstaat.

Bij de totstandkoming van deze transactie is Athora Netherlands begeleid door DRS Makelaars en Osborne Clarke.

Scroll naar boven