Duurzaam warehouse voor Segro in Hoofddorp

Pleijsier Bouw heeft het warehouse-project LU14-19 afgerond en opgeleverd aan logistiek ontwikkelaar Segro.

In mei 2023 startte Pleijsier Bouw met het heiwerk van het tweede  warehouse voor Segro op het Logistics Center Schiphol. Het pand ligt naast het eerste warehouse dat Pleijsier voor Segro realiseerd.

Het warehouse heeft een oppervlakte van circa 14.000 m² en is opgedeeld in 6 logistieke eenheden (units). Het project werd vanaf het definitieve ontwerp tot aan de oplevering nauwgezet begeleid door Pleijsier Bouw. Een rode lijn in het project is de hechte samenwerking met Segro waardoor de huurderswensen in het uitvoeringsproces direct konden worden meegenomen.

Het groen op het terrein is aangekleed met looppaden voorzien van picknickbanken en een enorm insectenhotel. Het gebouw is deels zelfvoorzienend waarbij de energie door PV-panelen wordt opgewekt en overtollig energie wordt opgeslagen in accu’s. Daarnaast is het warehouse ontworpen en gebouwd onder de richtlijnen van Breeam Excellent-normen wat door het integreren van de huurderswensen regelmatig tot een uitdaging heeft geleid. Deze prestatie is mede te danken aan de integratie van warmtekrachtopwekking (WKO).

Het pand is ontworpen door Mies Architectuur en gebouwd door Pleijsier Bouw.

Scroll naar boven