Duurzaam DC in Amsterdam Osdorp opgeleverd aan AB InBev

Heembouw heeft het nieuwe stadsdistributiecentrum voor gebruiker AB InBev op Business Park Osdorp in Amsterdam opgeleverd aan ontwikkelaar Nabuurs Logistiek.

Heembouw Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp van dit hoogwaardige DC voor stadsdistributie. Met alle betrokken partijen is dit feestelijke moment gevierd en de sleutel van het pand symbolisch overhandigd.

CBRE Investment Management heeft het gebouw in belegging genomen namens een van haar mandaten. Het distributiecentrum, bestaande uit 8500 m² warehouse, 1500 m² mezzanine en 955 m² kantoorruimte zal dienen als uitvalsbasis voor de levering van dranken van ABInBev aan de horeca in Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Bomen en heesters

Bij het ontwerpen van het gebouw heeft Heembouw Architecten rekening gehouden met de wens van Nabuurs en ABInBev om een zeer duurzaam gebouw te realiseren met een modern ontwerp. Het gebouw is volledig natuurinclusief gebouwd, waarbij de gehele noordgevel bedekt is met inheemse bomen en heesters om de lokale biodiversiteit te versterken.

Naast deze maatregel zijn er nog meer duurzaamheidsmaatregelen genomen, zo is 20 procent van het perceel onverhard of half-verhard en is het hele dak voorzien van zonnepanelen. Het pand heeft mede hierom het Breeam-label ‘very good’.

Nabuurs Logistiek is bij de ontwikkeling, de verhuur aan ABInBev en de verkoop aan CBRE IM geadviseerd door Industrial real estate partners. De grond werd geleverd door gebiedsontwikkelaar SADC.

Scroll naar boven