Dura Vermeer winnaar tender Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest

Dura Vermeer is verkozen tot samenwerkingspartner voor sociale nieuwbouw aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest.

Woningcorporatie Hof Wonen voorheen Vestia vervangt de huidige 68 portiekflats en bedrijfsruimte door een woongebouw met 132 sociale huurwoningen en een parkeergarage. Het plan van Dura Vermeer en architectenbureau De Zwarte Hond kwam met name op kwaliteit en prijs als beste uit de bus bij de beoordelingscommissie van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW), een samenwerking tussen Hof Wonen en de gemeente Den Haag.

Het ontwerp van De Zware Hond omvat twee- en driekamerappartementen en de aanleg van dek- en binnentuinen, waaronder een gezamenlijke moestuin.  “Duurzaamheid en ontmoeten komen samen in dit project. Door meer terug te geven dan we van de omgeving vragen, voegen wij blijvend waarde toe én leveren wij een bijdrage aan een gezonde, duurzame leefomgeving voor iedereen”, aldus Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer.

De nieuwbouw is onderdeel van gebiedsontwikkeling in De Venen. Met een gemengd aanbod aan koop- en huurwoningen moeten bewoners van Den haag Zuidwest de kans krijgen door te stromen naar een duurzame en betaalbare woning. Sociale nieuwbouw door Hof Wonen is daarin een eerste stap.

Scroll naar boven