Dura Vermeer tekent overeenkomst woningen Pijnacker

Op maandag 30 januari tekenden Dura Vermeer en de gemeente Pijnacker-Nootdorp de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van WijCK, een gebiedsontwikkeling met 330 woningen, een mobiliteitshub en openbaar gebied.

In het plan komen dorpse kwaliteiten en urbane voorzieningen samen en staan duurzaamheid en ontmoeting centraal. De kavel van 32.000 m2 ligt aan metrostation Pijnacker Zuid. Het ontwerp is van WE architecten, ZUS, Studio Komma en MEESVISSER. De beoogde start bouw van WijCK is eind 2023.

Vier woonblokken

WijCK bestaat uit 330 woningen verdeeld over vier woonblokken. Het woningaanbod is voornamelijk gericht op het betaalbare segment, zo’n 40% komt in het sociale segment, 37% in het middensegment en 23% in het hogere segment. In het plan, gelegen aan het stationsplein, bevindt zich een grote fietsenstalling en een koffiebar. Daarboven komt een sportvoorziening voor jong en oud.

Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: ‘Voor Pijnacker-Nootdorp is een gevarieerde woningvoorraad van groot belang. Deze nieuwe ontwikkeling levert een grote bijdrage aan de huisvesting van verschillende doelgroepen in onze gemeente en voorziet met name in de behoefte van betaalbare, nieuwe woningen.’

 

Mobiliteit en duurzaamheid

Het gebied krijgt een innovatieve mobiliteitshub. Hier komt voldoende parkeerruimte voor de nieuwe bewoners en voor de P&R-plekken van metrostation Pijnacker Zuid. Vanuit de hub vindt duurzame energieopwekking plaats voor heel WijCK.

 

Duurzaamheid staat centraal in deze gebiedsontwikkeling. Zo is binnen het ontwerp veel aandacht voor natuurinclusiviteit, hittestress en klimaatadaptatie.

Scroll naar boven