Dura Vermeer levert woonlocatie De Koppels Zwolle op aan InteraktContour

In Zwolle werd vandaag de gloednieuwe woonlocatie van InteraktContour opgeleverd.

Bestuurder Gideon Alewijnse van InteraktContour en Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo onthulden de oude eerste steen. De oude woonlocatie de Koppels, voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel, was verouderd en te klein. Het nieuwe gebouw aan de Zijpe 101 in Zwolle is licht, ruim en voldoet aan de behoefte van de bewoners. Het telt 105 moderne appartementen, drie dagbestedingsruimten en diverse tuinen.

Groeiende behoefte

De bouw van de woonlocatie is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van woningen voor mensen met (niet-) aangeboren hersenletsel. Het gloednieuwe gebouw is toekomstbestendig in zowel het vastgoed als in het unieke zorgconcept. Hierbij is ingespeeld op duurzaamheid en vanzelfsprekend wordt gebruik gemaakt van de nieuwste (zorg)technologie, met als doel bewoners hier zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten wonen en de kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren.  

Natuurinclusief

De nieuwe woonlocatie levert een betekenisvolle bijdrage in de duurzaamheidsambitie van InteraktContour, maar ook die van Dura Vermeer. Het appartementencomplex is dan ook gasloos, beschikt over een?gedeeltelijk?groen dak, zonnepanelen en warmtepompen. Voor de opslag van overtollig hemelwater zijn onder de parkeerplaats infiltratiekratten geïnstalleerd. Ook zijn in de gevels nestkasten geplaatst voor vleermuizen en gierzwaluwen. 

Scroll naar boven