Dura Vermeer en Rijswijk bouwen woningen in Pasgeld

Dura Vermeer en de gemeente Rijswijk werken de komende jaren samen aan de ontwikkeling en bouw van 150 woningen in het duurzame woongebied Pasgeld.

Op 6 april tekenden wethouder Armand van de Laar (Stadsontwikkeling gemeente Rijswijk), David Snelleman en Nicolle Terlouw (directie Dura Vermeer Bouw Zuid West) de samenwerkingsovereenkomst.

Oost en west

Pasgeld is het laatste deelgebied van de duurzame gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten. In totaal komen er circa 1100 woningen, verdeeld over Pasgeld-Oost en Pasgeld-West. Méér nog dan al is gebeurd in RijswijkBuiten, worden hoge ambities nagestreefd op het gebied van hergebruik van grondstoffen, klimaatdoelen, het maken van ruimte voor flora en fauna en het verantwoord omgaan met mobiliteit. Er komen gedeelde binnentuinen met aandacht voor groen, ontmoeten en bewegen.

Energieneutraal

Na Sion en Parkrijk is dit het laatste grote deel van RijswijkBuiten: Pasgeld. Voor Pasgeld worden ambitieuze klimaatdoelstellingen gesteld op het gebied van energie, klimaatadaptatie en mobiliteit. Niet alleen worden de woningen energieneutraal, ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst. Voorbeelden hiervan zijn: een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

Scroll naar boven