Dreef Beheer ontwikkelt woningen en winkels in Haarlem

Deze donderdag ondertekenen Dreef Beheer en de gemeente Haarlem de anterieure overeenkomst voor de woning- en winkelontwikkeling aan het Prinses Beatrixplein te Haarlem.

Dreef Beheer zal hier totaal 262 middeldure en vrije sector huurwoningen, circa 5500 m² commerciële ruimte en 280 parkeerplekken in een ondergelegen parkeergarage realiseren. Het is de start van de totale gebiedsontwikkeling die circa 570 woningen omvat.

Hart van Parkwijk

Het vernieuwde Prinses Beatrixplein moet het hart van Parkwijk worden. De ongeveer 570 nieuwe woningen bestaan voor 40% uit sociale woningen, 40% middeldure woningen en 20% woningen in de vrije sector. Er komt ook ruimte voor ouderenzorg. Verder komt er een nieuw winkelcentrum, met ruimte voor horeca, winkels en ook de bestaande supermarkt zal terugkeren in het nieuwe winkelcentrum. Er wordt een groen plein gerealiseerd en in de ‘mobiliteitshub’ is er ruimte voor sociale ondernemingen.

Bomen

De openbare ruimte wordt zo groen mogelijk ingericht. Er komen ongeveer tachtig nieuwe bomen en er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het groen. De groene Beatrixdreef verbindt het plein en de wijk met het Reinaldapark. Onder het winkelcentrum komt een ondergrondse parkeergarage en de wijkmobiliteitshub. Zo blijft de buurt bereikbaar, autoluw, veilig, en groen.

Scroll naar boven